Väikeprojektile püstitaud eesmärgid saavutati:

– koostati heatasemeline probleemi- ja hetkeolukorra kaardistus (sisuline alusdokument teenusepaketi väljatöötamiseks suurprojektina). Dokumendi väljatöötamisse kaasati kohalikud koolijuhid ja erinevad laste riskikäitumisega  tegelevad spetsialistid ning kohaliku omavalitsuse esindajad Võru linnast ja Antsla vallast. Oluliseks osapooleks kaardistuse
väljatöötamisel olid riskikäitumisega laste vanemad.

– vastavalt kaardistusele ja loodud visioonile valmis terviklik äriplaan, millele koguti tagasisidet eelnimetatud koostööpartnerite poolt:

Eksperthinnangud andsid kavandatavatele kaasamismeetoditele MTÜ Perekoolitusühing Sina ja Mina ning äriplaanile Heateo SA.

Projekti tutvustus:

Projekti eesmärgiks on kooliealiste laste ja noorte ebakohase ja riskikäitumise ning koolist väljalangevuse vähendamine parema võrgustikutöö abil. Võrgustikutöö ühendab koolijuhid, õpetajad, lapsevanemad, KOV noorsoo- ja lastekaitsetöötajad ning need inimesed on ka projekti põhilisteks sihtgruppideks.

Projekti tulemusena arendatakse välja uus teenusekompleks, mis võimaldab piirkondlikult paremini käivitada ja juurutada võrgustikutööd riskikäitumisega last ümbritsevate inimeste vahel. Teenusekompleks sisaldab endas koostöö algatamiseks ja käigushoidmiseks vajalike teadmiste ja oskuste õpetamist ning baashoiakute kujundamist võrgustiku osapooltes (pereliikmed, õpetajad, koolijuhid, KOV noorsoo- ja lastekaitsetöötajad), samuti toimivate koostöövormide väljatöötamist.

Käesoleva projekti konkreetne eesmärk on valmistada ette kompetents (teenuse sisu ja äriplaan), millega hakata looma eelpoolkirjeldatud muutust projekti järgmises faasis.

Projekti raames toimuvad teenuse arendusseminarid fookusgruppidena, äriplaani koostamine ja tagasisideseminar-ümarlaud. Projekti tulemusena:

–          valmib teenuse äriplaan teenuse kvaliteedi ja kättesaadavuse arendamiseks ning jätkusuutlikkuse tagamiseks.

–          on sõlmitud koostöökokkulepped avaliku võimu partneritega teenuse jätkusuutlikuks osutamiseks, finantseerimiseks.

Projektipartneriteks on Võru linn ja Antsla vald. Eraldatud toetuse summa: 2996.60 € Projekti rahastab Eesti-Šveitsi koostööprogrammi Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja KÜSK Sveitsi VÜF

küsk logo